13 d’agost de 2012

Esborrem la frontera


El proper diumenge 19 d'agost l’ANC de l’Alt Empordà i l’ANC de la Catalunya Nord han convocat un acte transfronterer al municipi de La Jonquera que, emmarcat en el context dels diferents actes de la Marxa cap a la Independència que estan organitzant les assemblees territorials de l’ANC, reunirà sota el lema “ESBORREM LA FRONTERA” catalans d’ambdós vessants del Pirineu per fer palesa i reivindicar la unitat del territori en tots els àmbits.


A La Jonquera, hi confluiran també varies caravanes de vehicles provinents de Puigcerdà, Prada, Salses, Ceret, la Selva, el Pla de l’Estany, la Garrotxa, el Baix Empordà i Girona.

La caravana de cotxes més propera a la que ens podem afegir és la que sortirà a les 3 de la tarda del pàrquing del Decathlon de Girona.


Una caravana de motoristes, que s’afegirà al vehicles, també farà el recorregut des de la Guingueta d’Ix fins a La Jonquera.

A l’acte intervindran Carme Forcadell (presidenta de l’ANC), Hervé Pi (president de Catalunya Nord per la Independència) i Dani Abad (Alt Empordà per la Independència).

Entre els representants de la cultura destaca la presència dels escriptors Joan Lluís Lluís, Maria Mercè Roca i Joan-Daniel Bezsonoff, la periodista Laura Bertran, el periodista i escriptor Aleix Renyé, el poeta, també escriptor i periodista, Josep Miquel Servià, els historiadors Blanca Serra i Jordi Bilbeny, i el professor universitari i pedagog Alà Baylac-Ferrer, i representats de la societat civil com Lluís Benejam, darrer president de IAEDEN-Salvem l’Empordà, entre d’altres.

L’actriu Montserrat Carulla i l’actor Toni Albà també seran presents a l’escenari juntament amb els músics Francesc Ribera (Titot) dels Brams, Pep Sala de Sau, Santi Arisa, el cantautor Josep Tero, el màxim exponent de la rumba catalana d’arrel Peret Reyes, el cantant Santi Vendrell i els músics Pere Figueres i Raph Dumas.

L’acte s’iniciarà amb una marxa per La Jonquera a les 17 hores i culminarà en un acte central amb diversos parlaments i actuacions musicals. Els guanys es destinaran íntegrament a la campanya Foc al Cor per pal·liar els efectes del incendi que va assolar recentment l’Alt Empordà.

En el següent enllaç trobareu informació de com arribar-hi, les zones d'aparcament, de pícnic i de l'acte

La informació actualitzada es pot trobar a:
www.AltEmpordaxi.cat , www.CatalunyaNord.cat  i  www.marxa.assemblea.cat


[Actualitzat] Podeu veure les fotografies aquí, i un poema que s'adiu molt amb el motiu de la nostra marxa cap a la independència i, especialment, amb la supressió de les fronteres imposades.