6 de maig del 2013

Els meus impostos, a Catalunya

L'ANC està submergida en la Campanya de Sobirania Fiscal, i amb aquesta finalitat ha creat el web http://sf.assemblea.cat/ on es pot trobar a la secció Materials la informació necessària per pagar la declaració de la renda i l'IVA a l'Agència Tributària Catalana (ATC).

La base legal en que es basa, i que ha permès que de les persones i empreses que han pagat els seus impostos a l'ATC, cap hagi rebut sanció ni conseqüències, és que pagant a l'ATC s'està complint les obligacions de pagar els impostos, i al fer arribar una còpia telemàtica a l'estat espanyol s'elimina la possibilitat d'una sanció directa per no presentació.

És important també tenir en compte que el formulari de pagament d'impostos de l'ATC, en el cas de la província de Girona és el S27 i que es pot descarregar des de http://www20.gencat.cat/docs/e-tributs/Documents/S27.pdf.
Aquest pdf en línia genera un número de referència diferent cada vegada que es visita aquesta web, pel que com que es necessiten varies còpies del document, us recomanem que guardeu el pdf al vostre ordinador i sempre feu servir el mateix.

En el cas de declaracions de la renda negatives, és a dir, a retornar, només es recomana presentar-la a l'ATC en el cas de quantitats petites o en senyal de queixa, ja que el procés administratiu és diferent i es pot trigar a rebre la quantitat a retornar.