5 de novembre del 2013

Presentació de la Sectorial Gironina dels Treballadors i Treballadores per la Independència

Us convidem a assistir a la presentació pública de la Sectorial Gironina dels Treballadors i Treballadores per la Independència, de l'Assemblea Nacional Catalana, que tindrà lloc el proper DIJOUS, 7 DE NOVEMBRE A LES 19:00, A L'AUDITORI DELS LOCALS SINDICALS (C/ MIQUEL BLAY, 1 DE GIRONA).

L'acte constarà d'una projecció de les activitats realitzades fins al moment, i els objectius programàtics de la Sectorial Gironina, una introducció i explicació de la sectorial TTxI–ANC Girona, a càrrec del seu coordinador territorial, el sindicalista i historiador XAVIER DIEZ, una xerrada sobre com hauria de ser el marc laboral i social del nou estat català, pronunciada pel filòsof i catedràtic de la UdG JOSEP MARIA TERRICABRAS i unes paraules de cloenda del coordinador nacional, l'advocat i sindicalista ALFREDO BIENZOBAS.

La Sectorial Gironina de Treballadors i Treballadores per la Independència inicia les seves activitats el 2012, paral·lelament a l'extensió de les assemblees territorials i de sectors de l'Assemblea Nacional Catalana. Impulsada inicialment per l'històric militant Toni Lecha, mort a finals de la primavera passada, va començar per aplegar treballadors i treballadores procedents de diverses forces sindicals, tot tractant d'anar fonamentant un moviment unitari favorable a l'autodeterminació del nostre país, i esdevenir un espai de debat, reflexió i acció sobre el món laboral i el procés sobiranista.

Al llarg d'aquest temps, la Sectorial havia anat elaborant diversos documents fruit d'aquests debats, i a finals de novembre de 2012 va impulsar el fòrum SALT, en què es convidava a diversos treballadors a planificar les bases de la legislació laboral de la futura república.

El dijous, 7 de novembre, després d'un intens treball organitzatiu, i de manera paral·lela a altres sectorials territorials, TTxI-ANC de Girona es presenta en societat. La idea és tractar de donar a conèixer el projecte i convidar a tots els treballadors i treballadores de comarques de Girona i procedència i opinions diverses, a formar-ne part, a aplegar esforços, a incidir en el món del treball sobre la conveniència de crear un nou estat, i articular el que haurien de ser les regles de joc de les polítiques socials i laborals de la futura República Catalana.