1 de juliol del 2012

Comencem la Marxa cap a la Independència a Lleida

El 30 de juny vàrem anar a Lleida per tal de celebrar l'inici de la Marxa cap a la Independència, una sèrie d'actuacions «per mobilitzar la ciutadania amb vista a la gran concentració que es farà durant la Diada Nacional a la capital de Catalunya amb el lema: Catalunya, nou estat d'Europa».

Va ser una jornada llarga i intensa, començant pel viatge en autocar fins a la Terra Ferma amb els companys de les assemblees territorials de la comarca i tots els independentistes que s'hi van afegir.

Només arribar, ja vam veure els altres autocars i cotxes que venien de totes les contrades, no només de la Catalunya retallada des de Madrid, també de la Catalunya del Nord i de la Franja de Ponent.I en afegir-nos a la manifestació, quin goig de veure tanta gent unida, unes 4.000, onejant les estelades amb aquest objectiu comú: la independència de Catalunya tota.

La marxa ens va dur fins a la Seu Vella de Lleida, on vam escoltar els parlaments de Lluís Llach, Patrícia Gabancho, Toni Strubell, Jaume Vallcorba, Ferran Requejo, Quim Torra, Joan Reig, Oriol Grau, Xavier Garcia, Oriol Domènec i Josep Maria Roigé.

I finalment, el grup Al Tall del País Valencià— ens va fer gaudir amb unes cançons plenes de festa i de reivindicació abans de tornar amb l'autocar cap a casa.

Podeu veure les fotografies a l'Àlbum Picassa
o veure un vídeo que han preparat els companys de Cassà Vídeo de la marxa